Remigratie

Het ooit lonkende avontuur

Ooit heeft u er voor gekozen om definitief naar Frankrijk te verhuizen. Een groot heerlijk lonkend avontuur tegemoet. Het idee van een woning op het platteland…. Bent u ooit een B&B gestart, of heeft u gites verhuurd? Altijd lekker buiten bezig geweest? Of was het een werkzaam leven in Frankrijk en bent u daarna gebleven op de plek die u door de jaren heen zo bent gaan waarderen.   

Van lusten naar lasten

De ervaring leert dat naarmate iemand ouder wordt, men zich erg hecht aan de woonplek. Dat het dan lastig is om afscheid te nemen van de plek waar u het al zo lang naar de zin heeft spreekt voor zichzelf. Maar nu u op leeftijd raakt, het bewegen soms wat problematischer gaat, de gezondheid niet meer is zoals die is geweest, of zelfs uw geheugen soms wat gaat haperen, dan kan die fijne plek tegelijkertijd wel eens een grote, soms zelfs een hele grote last worden.

Voor je uit schuiven

U bent niet de enige die in zo’n situatie verkeert. Ooit in een grijs verleden is het misschien even door u heen gegaan of het niet verstandiger zou zijn om naar Nederland terug te keren. Begrijpelijkerwijs heeft u dat moment steeds verder voor zich uitgeschoven.

En nu? Ziet u nu huizenhoog op tegen de veranderingen? Al het werk wat erbij komt kijken, heeft u de energie niet meer?  Heeft u de ingangen in Nederland niet meer? Heeft u van alle zaken en regelingen die met remigratie te maken hebben al helemaal geen kaas gegeten. Bent u nog wel welkom in Nederland, over welke documenten moet u beschikken om Nederland weer in te mogen, hoe vindt u huisvesting, komt u zomaar weer in aanmerking voor zorg? Zoveel vragen, zoveel waar u tegenaan loopt.

Een sterk netwerk, maak er gebruik van

Senioren Zorg Makelaardij met gedegen kennis van zorg, organisatorisch sterk en goed geïnformeerd, kan u volledig adviseren en bijstaan bij de organisatie van uw  remigratie. Onze kracht zit in het combineren van onze kennis, ons netwerk in Frankrijk en in Nederland. Tegelijkertijd kijkend naar uw persoonlijke situatie, persoonlijkheid en wensen, geven wij  vorm aan het ingewikkelde proces van uw specifieke remigratie.  

Iemand in moeilijkheden?

Kent u iemand die in moeilijkheden verkeert? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Geheel vrijblijvend evalueren we samen kort de situatie en kijken of een kennismaking en vervolg zinvol is.

Meer informatie, problemen met remigratie? Aarzel niet langer en zoek contact.