Mantelzorg en onze mantelzorgcoach

Mantelzorg: dankbaar maar zwaar

Zo lang mogelijk op een prettige manier thuis wonen, dat gun je iedereen. Zeker je partner, geliefde of familielid, maar ook je buurman of buurvrouw. Als mantelzorger zet u zich met liefde in voor uw naaste, maar misschien heeft u ook een verantwoordelijke baan of druk gezin. En wat vaak gebeurt: de zorg die nodig is, neemt geleidelijk aan toe. Misschien begon het met een praatje en een kopje koffie, maar doet u nu de boodschappen, houdt u het huis schoon en gaat u mee naar de dokter.
De continue druk kan een zware last worden en leiden tot fysieke en mentale klachten. Daar is niemand mee geholpen, u niet, en degene die u verzorgt ook niet.
Hoe zorgt u ervoor dat u uw mantelzorg kan blijven bieden zonder dat uw gezondheid, uw werk of omgeving daaronder lijdt?

Zorgen voor een dierbare of bekende kan belastend zijn. Misschien bent u zo ‘onmisbaar’ dat u voor uw gevoel maar moeilijk op vakantie kan, misschien voelt u zich uitgeput of ziet u uw vriendschappen verwateren. Ook kan uw rol veranderen en wordt u van ‘partner’ steeds meer ‘verzorger’, of van ‘kind’ steeds meer ‘hulp in de huishouding’ voor uw vader of moeder. Het is dan helemaal niet gek als u zo nu en dan boos bent, of verdrietig, of moe. Telefoontjes van uw dierbare onder werktijd leiden tot irritatie bij uw werkgever. Wij kijken van geen enkele situatie meer vreemd op. In de loop der jaren kwamen er zoveel scenario’s voorbij dat ook het probleem waar u tegenaan loopt tijdens het mantelzorgen voor ons herkenbaar is.
Onze mantelzorgcoach van inventariseert samen met u waar de knelpunten liggen. De mantelzorgcoach geeft informatie en advies, begeleiding en ondersteuning en kan doorverwijzen naar of bemiddelen met instanties die kunnen helpen. Zo kan ‘respijtzorg’ een goede oplossing zijn: professionele hulpverleners nemen dan tijdelijk uw zorg over, zodat u er bijvoorbeeld even tussenuit kunt en de batterij op kunt laden. De mantelzorgcoach regelt dit voor u.
Na een gesprek met onze mantelzorgcoach bent u goed geïnformeerd, weet u wat de mogelijkheden zijn en bent u beter in staat om uw grenzen aan te geven.

Meer informatie? Een gesprek met een mantelzorgcoach? Neem vandaag nog contact op.

info@seniorenzorgmakelaardij.nl 085 – 876 95 95