Ouderen mishandeling

Waar het mis zou kunnen gaan

Mishandeling door een overspannen mantelzorger die de zorg eigenlijk niet meer aankan, een gehaaste niet ervaren zorgverlener die in de knoop raakt met de tijd en met een patiënt zit die niet meer zo snel kan meewerken  en daardoor dwars kan worden soms met alle gevolgen van dien.

Herkenning

Voor een dementerende is het moeilijk om zich te uiten over wat er om hem heen gebeurd. Echter het brein registreert wel en heeft op gevoelsmatig niveau  vaak heel goed door dat er iets  niet klopt met wat er om hem heen gebeurt. Dit zorgt voor zeer veel onrust. Niet durven uiten uit angst dat degene die misschien ook zo behulpzaam kan zijn niet meer zal komen of zich niet kunnen uiten omdat de woorden niet meer willen komen. Angst voor conflicten die de patiënt niet meer aan kan maakt vaak dat hij zich hier  niet over uit. De onrust die dit met zich mee brengt uit zich vaak in afwijkend gedrag. Bijvoorbeeld gespannen, agressief, verdrietig, dwalen, onwillig, boos of extra teruggetrokken. Misschien merkt u zichtbaar blauwe plekken op bij uw naaste, of ander onverklaarbaar gedrag? Tijd om te handelen!

Hoe u zou kunnen handelen

Zoek als eerste contact met de huisarts, vraag de huisarts om een consult en overleg wat de juiste stappen zouden kunnen zijn. Uiteraard kunt u in dit soort gevallen ook contact met ons opnemen. Wij kijken dan samen met u naar de juiste oplossing voor dit probleem en begeleiden uw naaste en u zelf in deze pijnlijke situatie.

 

 info@seniorenzorgmakelaardij.nl 085 – 876 95 95